Szervezetünk nagytakarítása – méregtelenítés a doTERRÁval!

Sok olyan tényező hat az általános egészségi állapotunkra, amelyekre nem tudunk hatással lenni, de helyes életmódbeli szokásokkal és aktív öngondoskodással jelentősen tudjuk befolyásolni jóllétünket. A helyes étkezés, a testmozgás, a pihenés és a stressz kezelése rendszerint magától értetődő, de általában sokkal kevesebbet foglalkozunk a toxikus terhelést csökkentő gyakorlatokkal.

  • A doTERRA létrehozott egy saját rendszert, hogy megkönnyítse mindenki számára a méreganyagok csökkentését szervezetünkben.

Mi fán terem a toxikus terhelés?

A toxikus terhelés a toxinok szervezetünkben való felhalmozódását jelenti, és „toxinnak” nevezhetünk minden olyan anyagot, amely stresszt okoz a testünknek és létfontosságú szerveinknek.

A toxinok három legkiemelkedőbb kategóriája: a környezeti ártalmak, a (szintetikus) kémiai anyagok és a sugárzás. Például: élelemiszer adalékok a feldolgozott élelmiszerekben, gépjármű kibocsátás, cigarettafüst, oldószerek, műanyagok, rovaritószerek, erős tisztitószerek vagy a sugárzás (pl. napfény), amely nagy energiájú részecskék által negatívan befolyásolja a sejtek szerkezetét és a DNS-t.

Tehát a szervezetünk nap mint nap számtalan lehetséges toxinnak van kitéve – ezek egy része elkerülhetetlen, de tudjuk csökkenteni a terhelést és az egészségünkre gyakorolt káros hatásukat. Hogyan?

A három legsebezhetőbb útvonal a toxinok számára: a bőrünk, a tüdőnk és az emésztőrendszerünk. A testünknek mindhárom fronton megvannak a maga természetes védőmechanizmusai, és mi lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy támogassuk ezeket a természetes mechanizmusokat, valamint csökkentsük a toxinoknak való kitettséget.

Az emésztőcsatornánkat olyan mikroorganizmusok népesítik be, amelyek fontos szerepet játszanak az általános egészségünk fenntartásában. Ezek a mikroorganizmusok alkotják a bélflórát, amely fenntartja az egészséges emésztést, enzimeket termel, amelyek használható aminosavakra bontják le a fehérjéket, segíti a vitaminok termelődését és hasznosítását, valamint eljuttatja a véráramba a vitaminokat és ásványi anyagokat. Egészséges bélflóra hiányában barátságtalan mikróbák tudnak eluralkodni az emésztőcsatornában, sérülnek az anyagcsere folyamatok, tápanyaghiány léphet fel, és immunrendszerünk nem tud megfelelően reagálni a fenyegetésekre.

A doTERRA méregtelenítési programja

Most egy 30 napos megújító, tisztitó kúrára – az éves „tavaszi nagytakarításra” – hivunk téged, a doTERRÁval.  Megvalósítása egyszerű, könnyen követhető. Lényege, hogy ezek a kivételesen jól összeállított termékek együtt dolgoznak szervezetünk saját tisztitó folyamataival, biztosítják méregtelenítő szerveink egészségét és hatékonyságát, hogy természetes módon és hosszú időre megszabadulhassunk a méreganyagoktól.

1) lépés

Alapozás: Mielőtt méregtelenítünk, érdemes rászánni egy hónapot, hogy alaposan feltöltsük a szervezetet minden szükséges tápanyaggal, amire csak szüksége lehet. Erre való a Lifelong Vitality Pack – a doTERRA legnépszerűbb terméke. Mivel máshol már részletesen irtunk róla, KATT IDE, hogy lásd, mit is tartalmaz, és mitől különleges a doTERRA LLV-je.

A 30 napos nagytakarítás ideje alatt mindvégig ajánlott kétfajta étrend kiegészítővel támogatni a tisztulási folyamatot:

2) lépés

1-30. nap – Zendocrine újraindító keverék: a máj és más méregtelenítő szervek természetes tisztitó működésének támogatására reggel és este tegyünk az italunkba 1-2 cseppet (vagy vegyünk be 1-1 lágyzselatin kapszulát) ebből a keverékből. Korianderzöld, muskátli, rozmaring borókabogyó és tangerin illóolajok keveréke.

zendocrine-softgels.pdf (doterra.com)

  • A Zendocrine keverék hatását erősíthetjük Zendocrine komplex-szel: reggel és este vegyünk be 2-2 kapszulát étkezéskor.
  • Ez a különleges komplex teljes értékű növényi kivonatok szabadalmazott keverékét tartalmazza – borbolya, gyermekláncfű, máriatövis, vörös lóhere, rebarbara -, amelynek megalkotásakor a test természetes helyreállító funkcióinak támogatása volt a cél. Támogatja a szervezet képességét, amely által meg tud szabadulni a tárolt mérgező melléktermékektől. Egy szabadalmazott enzimleadó rendszeren keresztül jut be a szervezetbe.

1-30. nap TerraZyme: 1-3 kapszula étkezéskor a nap folyamán. Ha sok friss, nyers élelmiszert eszel elég lesz napi egy kapszula. Ha a táplálékod erősen feldolgozott vagy főtt ételekből áll, 2-3 kapszulát  szedj.

  • A TerraZyme teljes értékű emésztőenzimekből, valamint a főtt, feldolgozott és tartósítószerrel terhelt élelmiszerekből gyakran hiányzó ásványi kofaktorokból álló szabadalmazott keverék. A Terrazyme támogatja az egészséges emésztést, enzimműködést és sejtanyagcserét.

Kiegészítés: A 30 napos kúrát kiegészíthetjük és élvezetessé tehetjük választásunk szerint többféle olajjal, amelyeket az italunkba cseppentünk az étkezéseknél:

  • Citrom illóolaj: hatékony a belső tisztitásban, kiváltképpen támogatja a kiválasztó rendszert
  • Grépfrút illóolaj: tisztítja a májat és az epét
  • Smart&Sassy: azok számára ajánlottz, akik a testsúlyukat is szeretnék kontroll alatt tartani

3) lépés

A 11. naptól két különleges összetevő következik:

11-20.nap – GX Assist: A 30 napos megújulást ezzel az étrend kiegészítővel kezdjük, 10 napon át szedve 1-3 kapszulát, fokozatosan növelve az adagot.

  • Ez a kapszula CPTG minősítésű szurokfű, teafa, citrom, indiai citromfű, borsmenta és kakukkfű illóolajok keverékét tartalmazza, kaprilsavval kombinálva. Ezzel végezzük el az emésztőrendszer természetes tisztítását, ami biztosítja a test összes többi funkciója számára a hatékony működés feltételeit.

21.-30. nap – PB Assist+: A megújulás első szakaszát a következő 10 napban ezzel a probiotikus védelmi formulával egészítjük ki: 1 kapszula a reggeli, déli és esti étkezésekhez.

  • A PB Assist+ pre-biotikus rostokból és hat törzsből eredő probiotikus mikroorganizmusokból áll. A lassú kibocsátású dupla kapszulás szállítási módszer védi az érzékeny probiotikus kultúrákat a gyomorsavtól. A PB Assist+ kapszulával biztosítjuk a szervezetünknek a jól ismert emésztés-és immunitás támogatásához előnyös probiotikumokat, amelyek elősegítik az egészséges bélflóra kialakulását. pb-assist-plus.pdf (doterra.com)

KiegészítésDDR Prime: naponta 2×2 csepp vagy 2×1 lágyzselatin kapszula, amellyel javítjuk és fenntartjuk az eredményeket hosszú távon.

A DDR Prime egy olyan szabadalmazott esszenciálisolaj-keverék, amely az egészséges sejtintegritást támogatja. A keverékben található szegfűszeg, kakukkfű és vadnarancs esszenciális olaj is, amelyek mind erőteljes antioxidánsokat biztosítanak az oxidatív stresszel szembeni védekezéshez. A keverék támogatja az általános, sejtszintű egészséget, a sejtek működését és megújulását, valamint támogatja az immunrendszert.

Nos, ha eljutottál idáig az olvasásban, a lenti képre kattintva le is töltheted az összefoglalót, és kiteheted a hűtőre, hogy egész hónapban szem előtt legyen 😉

Energikus, lendületes tavaszt kívánunk! 😊