Párologtató keverékek minden szobába

A lakás minden helyiségének megvan a maga szerepe, olykor több is. Párologtatással bármelyik helyiségben megteremthetjük a számunkra kívánatos hangulatot. Így kreatívan használhatjuk illóolajainkat, és egyre többet tudunk meg arról, hogy az egyes illatok milyen hatással vannak ránk.

Tulajdonképpen csak 15-30 percig kell párologtatnunk ahhoz, hogy elérjük a kívánt hatásokat, de nyugodtan működtethetjük hosszabb ideig is a párologtatót. Amikor azonban tovább működtetjük, a szoba méretétől függően több cseppre lessz szükségünk: elmehetünk összesen 10-12 cseppig, sőt, egészeen nagy légterű szobában mi 15 cseppet is használunk olykor.

Saját keverékkel is kisérletezhetsz – ehhez útmutatást találsz oldalunkon minden önálló illóolaj leirásában. Ha ki akarunk próbálni egy keveréket, csak vegyük le a kupakot 2-3 üvegről, fogjuk őket az egyik kezünkbe, és lélegezzük be az illatot.

Íme néhány ötlet a különböző szobákhoz és hangulatokhoz.

Előtér vagy előszoba

Ez az első benyomás, amit a lakásba belépő tapasztal. Egy hívogató, üdvözlő keverék párologtatása nagyszerű módja a látogatók köszöntésének, amikor megérkeznek.

Üdvözlő keverékek:

Nappali

A játék, a pihenés, az összejövetelek, olykor a délutáni szundikálás helye. A konyhát leszámítva talán a leggyakrabban használt helyiség. Nálunk például biztos, hogy a leggyakrabban használt helyiség, valahogy mindenki mindent itt szeret csinálni. Szóval sokoldalúnak és funkcionálisnak kell lennie.

Energetizáló keverékek:

Béke / harmónia keverékek:

Konyha

A konyhában a finom ételek illata a lényeg, és ez így van jól. Azonban tudjuk, hogy a konyhában néha kellemetlen szagok is terjenghetnek. Bizonyos illóolajok semlegesítik a nem kívánt szagokat és megtisztítják a levegőt. A konyha ugyanakkor sok lakásban az együttlét helye, vagy éppen séggel a házifeladat írásé.

Tisztító keverékek:

Figyelem keverékek:

Hálószoba

A hálószoba az a hely, ahová pihenni és regenerálódni megyünk, ezért ide nyugtató, pihentető keverékek illenek.

Relaxáló keverékek:

Fürdőszoba

Akár este menekülünk be a fürdőszobába, akár a reggeli rohanásban kapkodunk, valószínűleg több időt töltünk a fürdőszobában, mint amennyire tudatában vagyunk. Ha kézügyben van a párologtató, olyan menedékké varázsolhatjuk a fürdőszobát, ahol felkészülhetünk az előttünk álló napra vagy a lefekvésre. A levegőt tisztító keverékeknek szintén hasznát vehetjük a fürdőszobában.

Energetizáló / hangulatemelő keverékek:

Mindehhez természetesen a doTERRA megbizható és praktikus párologtatóit ajánljuk. Kipróbáltunk másikat is, amelyet egyébként egy jó nevű (gyógyászati segédeszközöket gyártó) cég gyártott – meg sem közelitette a doTERRA Petal vagy a Lumo diffúzorok teljesitményét.

A párologtatókról többet itt olvashatsz.

Forrás: doterra.com


Töltsd le háttérképnek!