Milyen illóolajokat használhatok kedvencemnél biztonsággal?

Az alapvető biztosági szabályokról az előző bejegyzésünkben írtuk.

Néhány olaj, amelyeket Dr. Janet Roark állatorvos előszeretettel használ állatoknál: ZenGest az egészséges emésztésért, Copaiba a szívérrendszer, az idegrendszer, a máj, a vesék stb. támogatására, Levendula (Lavender) a nyugodtabb kedélyekért, Balance kiegyensúlyozó keverék (minden állat számára biztonságos és hatásos), Kardamom (Cardamom) az emésztő és légzőrendszer támogatására.

További ötletek arra az esetre, amikor kedvenceinknek van szüksége segítségre:

Milyen illóolajokat NE alkalmazzak állatoknál?

Teafa (Tea Tree / Melaleuca), Kúszó fajdbogyó (Wintergreen), Borsmenta (Peppermint), Fodormenta (Spearmint), Kasszia (Cassia), Fahéj (Cinnamon), nagy körültekintéssel használjuk: OnGuard, Oregánó (Oregano), Kakukkfű (Thyme).

Még egyszer a macskákról – Dr. Janet Roark, a doTERRA állatorvos szakértőjének véleménye

Macskákkal kapcsolatban már mindent hallottunk: a citrus olajok mérgezőek, a fenyőolajok mérgezőek, még a levendula olaj is mérgező a macskákra. Az igazság az, hogy ezeknek az állításoknak nincs tudományos alapja.

A tudomány azt mondja, a macskáknál hiányzik egy májenzim, amely fontos szerepet játszik bizonyos anyagok lebontásában, ezért nem árt, ha nagyobb körültekintéssel használjuk az illóolajokat a macskaféléknél. Egy kis elővigyázatossággal biztonsággal használhatjuk az olajokat a háztartásban vagy párologtatva. Jobban vigyázzunk a Teafa (Tea Tree / Melaleuca), Kúszó fajdbogyó (Wintergreen), Borsmenta (Peppermint), Fodormenta (Spearmint) olajokkal, valamint a „csípős” olajokkal, mint Oregánó (Oregano), Kakukkfű (Thyme).

Mint minden újdonsággal, ezt is kicsiben kezdjük: próbáljunk ki kis mennyiségű párologtatott vagy hígított olajat, és figyeljünk kedvencünk viselkedésére. Boldog simizést 😊

Közösségünk tagjaként számos tanácsot kaphattok szakértőktől, és azoktól, akik már nagyon tapasztaltak a házi kedvencek illóolajokkal való boldogításában 😊