Gyerekek és az illóolajok

Ha vannak gyerekeink, biztosan arra vágyunk, hogy tisztán, egészségesen, boldogan éljenek, és minden erőnkkel igyekszünk kerülni a káros szintetikus anyagokat körülöttük. A doTERRA olajok hihetetlen hatékonysággal támogatják az egészséges életmódot gyerekeinknél is.

Ugyanakkor tudom, mindent százszorosan megfontolunk, amikor a gyerekeinkről van szó: vajon biztonságos-e, nem fogok-e ártani nekik az illóolajokkal? Ha benned is van ilyen aggodalom, olvasd Nicole Stevens tanácsait, aki tudósként 15 éve tanulmányozza az esszenciális olajokat, és négy gyerek anyukájaként napi szinten alkalmazza azokat. Meglátod, hogy ha figyelmesen és józanul használjuk a termékeket, teljes biztonsággal élvezhetjük jótékony hatásukat.

 1. Először is: az illóolaj nem valami modern találmány, hanem évezredek óta hasznos segítője az embernek. Összetevőit testünk felismeri, és megfelelően kezeli. Szóval, nem kell feltalálni a kereket az illóolajok alkalmazásához.
 2. A gyerekek nem apró felnőttek. Ne feledjük, hogy az olajok erőteljes anyagok, és nagyon kis mennyiség kell a hatékonyságukhoz, különösen kisgyerekeknél. Figyeljünk tehát az adagolásra.
 3. A gyerekek bőre vékonyabb és érzékenyebb, mint a felnőtteké. Jóllehet a legtöbb olaj nem irritáló, különösen nem a talpon, ahol a bőr a legvastagabb – mégis jobb, ha hordozóolajjal hígítjuk alkalmazás előtt. Így is elérjük a kívánt hatást, és jobban ápoljuk az érzékeny gyerekbőrt.
 4. Az aromaterápia azért jó, mert anélkül is élvezhetjük az illóolajok előnyeit, hogy aggódnunk kellene a bőr reakciók miatt. Tehát párologtassunk, mert a belélegzett olajok bizonyítottan jó hatással vannak az érzelmi egyensúlyra, a koncentrációra, motivációra és jóllétre. Ráadásul a párologtatott illóolajok biztosítják az egészségesebb benti környezetet.
 5. A gyerekek nem értik, mennyire erősek az illóolajok – csak azt tudják, hogy mennyei illatuk van, izgalmas kis üvegcsékben vannak, és legszívesebben folyton kenegetnék magukat 😊 Vigyázzunk a tárolási biztonságra, és mindig felnőtt adagolja, alkalmazza az olajokat.
 6. Ha bármiben bizonytalan vagy, olvass utána, nézd meg a szakértői videókat – többek között a blogunk is ezért jött létre -, és ne habozz tanácsot kérni a tapasztaltabbaktól. A doTERRA közösségben mindig kaphatsz segítséget a termékekkel kapcsolatban.

Néhány kézenfekvő lehetőség, amelyek az egész család kedvencei, és amelyeket bátran használhatunk gyermekeink támogatására is:

 • doTERRA Touch készlet: Ezek a termékek azért nagyszerűek, mert eleve hígítva kaphatók, és a golyós üvegecskéből könnyebb felvinni a bőrre. Golyós változatban kapható Air, Deep Blue, ZenGest, Tömjén (Frankincense), Levendula (Lavender), Teafa (Tea Tree / Melaleuca), On Guard, Oregánó (Oregano) és Borsmenta (Peppermint).
 • dōTERRA Kids Collection: Magától értetődően biztonságos a kifejezetten gyermekek számára kifejlesztett új termékcsalád, amely szerethető, gyengéd illatokkal biztosítja az immunrendszer, az emésztőrendszer és az idegrenszer támogatását, tartalmaz érzelmi olajokat, és a koncentrációt elősegítő keveréket is. A linkre kattintva részletesen olvashattok ezekről a kis csodákról.
 • doTERRA OnGuard termékek: Az összes OnGuard terméket kedveljük, nagyon gyerekbarát készítmények. Csodás a fogkrémje, szeretik a gyerekek, megnyugtató a vegyszermentes tisztítója, és természetesen a téli hónapokban nem telik el nap az OnGuard illóolaj párologtatása nélkül.
 • doTERRA Balance és doTERRA Serenity: Ezek a keverékek csodákat tesznek a család minden tagjánál. Hígítva talpacskákba masszírozva vagy párologtatva biztosítja a gyerekek nyugodt, kielégítő alvását. Mindig ezekhez az olajokhoz fordulunk, valahányszor a stressz kezd nyomot hagyni bennünk.
 • Citrus olajok: A mindennapi párologtatásban a gyerekek kedvencei a citrus olajok. Energetizálnak és mindig jó kedvre derítenek, még akkor is, amikor az embernek alig van kedve kimászni az ágyból. A Vadnarancs (Wild Orange), a Citrom (Lemon) és a Grépfrút(Grapefruit) egyaránt nagy kedvencek. Gyakran készítünk „illatsátort” a két tenyerünkből, hogy jól beszippanthassuk az illatukat. (Azonban bőrön át történő alkalmazás után gondosan kerüljük a napot!)
 • Correct-X: Szabadtéri kalandjainkra mindig magunkkal visszük ezt a kenőcsöt, mert természetes és hatásos, gyengéd és nem irritálja az érzékeny gyerekbőrt.

Nagyon klassz látni, hogy a lányaink egyre jobban lelkesednek az olajok iránt, ahogyan kezdik felfedezni, saját bőrükön 😊 megtapasztalni jótékony hatásaikat. Közben egyre jobban felismerik saját testi és lelki állapotaikat, és azt is megtanulják, hogy jóllétük támogatása nemcsak szükséges, hanem eszközök is rendelkezésre állnak hozzá. Ráadásul élvezetes, illatos formában – az egészségnek fincsi illata van! 😊