10 illóolaj nőknek

1. Rózsa

A Rózsa illóolaj támogatja a bőr egészségét, szépségét és a női hormonális egyensúlyt.

TIPP: segítségül hívhatjuk a Rózsa illóolajat, amikor szomorúság, bánat vagy gyász érzéseinek enyhítésére van szükségünk – ilyenkor legjobb az aromás használat, néhány csepp illóolaj párologtatása vagy közvetlen belélegzése tenyérből.

Rózsa (Rose) – illatos élet (illatoselet.hu)

2. Muskátli

A Muskátli (Geranium) jótékony hatással van a száraz és a zsíros hajra egyaránt, és segít a menstruációs ciklus szabályozásában.

TIPP: turbózd fel a samponod vagy hajbalzsamod pár csepp Muskátli olajjal; az eredmény: egészséges fény és lenyűgöző illat 😊

Muskátli (Geranium) – illatos élet (illatoselet.hu)

3. Neroli

A Neroli elősegíti a relaxációt, elősegíti a bőr egészséges, fiatalos megjelenését, és segíti a nőket minden életszakaszban: jó hasznát vehetjük menstruáció idején, várandósság alatt és menopauza idején is.

TIPP: kenjük a pulzuspontokra, a talpra és lélegezzük be mélyen, hogy javítsa a hangulatot – akár dühösnek, ingerültnek érezzük magunkat, akár félelem, rémület fog el, vagy éppen gyásztól szenvedünk.

Neroli – illatos élet (illatoselet.hu)

4. Ylang ylang

Használhatjuk a bőr szépségének támogatására, a haj nyári védelmére, a szív megnyugtatására, amikor zaklatottak vagyunk, vagy afrodiziákumként 😊

TIPP: amikor lehangoltnak, aggodalmasnak, stresszesnek érzed magad, kenj néhány csepp Ylang ylang olajat a tarkódra, lélegezd be mélyen a tenyeredből hogy megtapasztald a varázslatos illat felemelő hatását.

Ylang Ylang – illatos élet (illatoselet.hu)

5. Muskotályzsálya

A Muskotályzsálya nyugtatja a bőrt, segíti a haj és a fejbőr egészségének megőrzését, valamint relaxáló hatásával támogatja a pihentető alvást. Készülhet belőle hővédő hajspray, elsősegély menstruációs görcsökre, csillapíthatjuk vele a test forróságát.

TIPP: a Muskotályzsálya aromatikus használata elősegíti a pihentető alvást – párologtassuk elalvás előtt, vagy cseppentsünk pár cseppet a párnára; de alkalmazhatjuk talpon vagy nyelv alá cseppentve is.

Muskotályzsálya (Clary Sage) – illatos élet (illatoselet.hu)

6. Grépfrút

Bőrápolóként tisztító hatású, támogatja az egészséges anyagcserét, támogatja a méh és az emlők egészségét.

TIPP: Ez az illóolaj segít nekünk diétázás vagy fogyókúrázás közben, segíthet fenntartani a motivációt, csökkenteni a cukor iránti vágyakozást, és tisztítja a szervezetet.

Grépfrút (Grapefruit) – illatos élet (illatoselet.hu)

7. Jázmin

A jázmin igazi női olaj: sokan vették már hasznát a szülés során, de a tapasztalatok szerint általában segít megőrizni a méh egészséges működését. Önmagában is csodálatos parfüm, javítja a bőrhibák megjelenését és a hangulatot 😊

TIPP: lélegezd be a tenyeredből a meleg illatot, amikor akadályokkal, aggodalmakkal szembesülsz- hogy lehorgonyozz a jelenben, és derűsebben szemlélhesd a dolgokat.

Jázmin (Jasmine) – illatos élet (illatoselet.hu)

8. Whisper

Ez a különleges női parfüm keverék a személy egyéni kémiájával társulva kellemes, egyedi illatot hoz létre. Aromásan használva kényezteti az érzékeket, erősiti az önbizalmad és a kreativitásod, kiemeli a nőiességed.

TIPP: ez a kifejezetten nők számára készült illőolaj keverék kiegyensúlyozó hatással van a női hormonháztartásra – a pulzuspontokon és a tarkón használjuk.

Whisper – illatos élet (illatoselet.hu)

9. Clary calm

A ClaryCalm a nőknek szánt szabadalmazott illóolaj-keverék, amely nyugtató hatásával segíthet könnyebbé tenni a menstruációs ciklust. A bőrre hűsítő hatást gyakorol, és virágos, füves illatával segítséget nyújthat az érzelmi egyensúly megteremtésében.

TIPP: az egész hónap folyamán segítséget nyújt a hangulat kiegyensúlyozásában és a nyugtalan érzések lecsendesítésében: alkalmazhatjuk alhason, tarkón, mellkason és talpon is, illetve tenyerünkből mélyen belélegezve.

ClaryCalm – illatos élet (illatoselet.hu)

10. Cheer

Végül pedig, egy igazán napfényes olaj: aranyozza be napotokkat a Cheer, az optimizmus és boldogságérzet olaja. A citrusfélék és fűszeres illóolajok illatos keveréke optimizmussal tölt el a nap bármely szakában. Friss, napos illata energiával és pozitív hangulattal tölt fel, valahányszor lehangoltak vagyunk.

TIPP: a menstruáció előtti napok érzelmi viharait hatékonyan csitíthatjuk le, ha tenyérből belélegezzük, vagy pulzuspontokra és homlokra kenjük a Cheert.

Cheer – illatos élet (illatoselet.hu)